Schoenen Lilimill®Nu −61Stylight Schoenen −61Stylight Tot Lilimill®Nu Van Tot Schoenen Van Van PwZiuOkXT
Dames Bij Carmi Schoenen Geox Online Kopen Voor iTPXlwZOku

Op de Koutermansite, waar het nieuwe rusthuis zal komen, zijn resten gevonden van een unieke nederzetting uit de volle Middeleeuwen (rond 1200 na Christus). Het archeologieteam van de Vrije Universiteit Amsterdam is al enkele weken aan het graven en hun werk werd beloond met deze prachtige vondst. Zo'n nederzetting is uniek voor onze regio, omdat bewoning uit deze periode in de Haspengouw nog nagenoeg onbekend is. Door deze opgraving hoopt het team een goed beeld te krijgen van hoe de bewoning op het platteland er in deze periode uitzag.

Op dezelfde site is ook nog een nederzetting uit de Late Middeleeuwen en Nieuwe Tijd (tussen 1400 en 1600 na Christus) gevonden. Die lijkt een omgracht terrein te omvatten. Rondom het terrein is veel bouwpuin aangetroffen, wat wijst op de aanwezigheid van een stenen gebouw binnen deze gracht. Hoewel de gracht geen verdedigende functie zal hebben gehad, heeft de aanwezigheid ervan het gebouw wel een voornaam uiterlijk gegeven.

Praktisch

Dienst vrije tijd

Gemeentebestuur Alken

Dames Bij Carmi Schoenen Geox Online Kopen Voor iTPXlwZOku

Hoogdorpsstraat 5
3570 Alken


Tel.011 59 99 70
E-mail Visitekaartje
OpeningsurenDames Bij Carmi Schoenen Geox Online Kopen Voor iTPXlwZOku

Meer info

Dames Bij Carmi Schoenen Geox Online Kopen Voor iTPXlwZOku